PROJECT IN DE KIJKER

A R C H I T E C T  B A R T  D E  D E C K E R

1    2    3    4    5    6

verbouwing van een eengezinswoning


Deze halfopen bebouwing uit 1961 werd te klein voor de opdrachtgevers en hun kinderen. Ze wensten niet alleen meer licht en ruimte, maar ook dat de woning kon worden aangepast aan de noden van een hedendaagse gezinswoning.

Het ontwerp voorziet twee nieuwe gelijkvloerse uitbreidingen. Dit houdt zowel een uitbreiding van de leefruimtes aan de achtergevel met grote ramen als een uitbreiding voor de badkamer vooraan in. Beide uitbreidingen worden visueel met elkaar verbonden, waardoor de nieuwe uitbreidingen de bestaande bebouwing lijken te omarmen. Dit effect wordt versterkt door de nieuwe gevelsteen deels te laten doorlopen voor de bestaande voorgevel. Het dak wordt volledige vernieuwd en de bestaande dakkapellen worden mee bekleed met dakpannen waardoor ze geïntegreerd worden in het dakvolume.

 status - realisatie 2015

¬ NIEUWS        ¬ PORTFOLIO        ¬ BUREAU

                         projecten

                         visualisaties